Uitsnede jaarplanning 2013

Plannen

Jaarplan 2013 mindmap

Jaarplan 2013 mindmap

Via het 90-dagen plan van Michael Port en het je-eigen-merk-vinden-spel van Holly Chantal naar een eigen jaarplan en -planning voor het nieuwe jaar om en gefocust te blijven en flow te kunnen ervaren. Dat was mijn inzet aan het begin van dat jaar.

Lineair

Natuurlijk ken ik de keurige lineaire jaarplannen met bijbehorende planning, die vaak niet meer op een A4 passen. Er zijn ook beslist veel voorbeelden en sjablonen van internet te downloaden. Ik heb alleen een heel piep klein probleempje:

“ik word gestresst van lijsten”

Jaarplan - sjabloon - yin-yang

Jaarplan – sjabloon – yin-yang

sterker nog ik word er door verlamd en mijn creativiteit en altijd borrelende bron van ideetjes en plannetjes vallen ter plekke stil.

Dat is te veel van dat waar ik regelmatig behoefte aan heb:
structuur, houvast, focus.

Jaarplan

Eerder ontwikkelde ik een andere vorm voor  mijn jaarplanning en kwam terecht bij mijn eigen mandala, mijn eigen yin-yang symbool. En mijn jaarplan maakte ik op een vouwblaadje ….

Mandala

Later heb ik een “sjabloon” van de mandala gemaakt en vulde daarop mijn planning in. Tamelijk ambitieus. Beide plaatjes hangen op mijn prikbord en

Jaarplan volledig - yin-yang

Jaarplan volledig – yin-yang

de kunst vanaf nu is om me te focussen op dat wat ik me vooraf heb voorgenomen en me niet te veel (af) te laten leiden door nieuwe plannen en ideeën en binnen de bedding van mijn stroom te blijven.

Meanderen

Eh … een beetje meanderen mag toch wel ? … er zijn nl al veranderingen … 😅

 

0 reacties

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *