Stationsoverkapping Deventer 2012

Mijn leven

in de kunst

In 2009 ging een al langer bestaande wens van mij in vervulling: ik volgde een cursus speksteen bewerken in Zwitserland bij Bert Venema. En ging zeer tevreden met mijn eerste* beeld naar huis.

* Tijdens mijn pubertijd is het bij mij thuis een aantal jaren de gewoonte geweest in de adventstijd met zijn allen ieder jaar weer opnieuw de kerststalfiguren te boetseren onder de bezielende leiding van mijn moeder, beeldend kunstenaar Miep Stachiw-Ermers.

Speksteen

Wat ik niet wist, was dat met speksteen werken verslavend is en zo veranderde mijn werkleven van overbruggingsmanager in zorg en welzijn in het leven als beeldend kunstenaar.

Eerst werkte ik thuis in de keuken of op het balkon aan mijn beelden. Later ging ik beeldhouwen in de werkplaats van Creapoelka.

Kleur

Bij het regelmatig bezig zijn in steen kwam bij mij steeds meer de behoefte aan kleur op, aan meer werken met kleur.

Daar gaf ik in 2010 gehoor aan door XL te gaan schilderen in het atelier van Kees van Uden en in de zomer een cursus in Spanje bij Eveline van Bogerijen te gaan volgen.

Brons

Niet alleen had ik meer behoefte aan kleur, ik wilde ook ervaring op doen met brons. Zo volgde ik in 2010 een cursus boetseren bij Corinna de Jong.

Atelier

Begin 2011 vond ik de ruimte voor een eigen atelier, eerst in een oude De Gruyter fabriek in Den Bosch en later in de binnenstad van Den Bosch, op het voormalig GZG-terrein.

Omdat ik meer van het bronsgieten zelf wilde meemaken volgde ik een workshop bij John Bors en ik wilde in grotere stenen en harder materiaal beeldhouwen en kon dat doen in Vinkel onder de inspirerende begeleiding van Kavanze Simon Machire.

Afscheid

Nu, voor 2012 heb ik besloten vooral te schilderen, nog een bronzen en houten beeld af te ronden, het beeldhouwen daarna neer te leggen en tussendoor voor de pret en het onderzoek bezig te zijn met stoffen en paverpol.

Begin

En vóór 2009? Wat was ik toen en wat deed ik met kleur en vorm?

0 reacties

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *