Lekker recept om snel op te kikkeren

Smaakervaringen bij intense kleuren, die heb ik regelmatig.
Niet zo heel concreet dat blauw naar aardbeien smaakt,
wel dat blauw bij mij het lekkere volle gevoel in mijn mond oproept dat ik bij aardbeien eten heb …

En een sappige groene wei stroomt bij mij naar binnen en geeft mij het heerlijke gevoel van een zoet frisse smoothie.

In ieder geval knap ik erg op van een kleurenbad buiten.

Dat gun ik jou ook, daarom geef ik jou mijn recept.

Ingrediënten

  • Tijd
  • Aandacht
  • Licht
  • Warmte
  • Vertrouwen
  • Een bosrand
  • Uitzicht op een weide
  • Blauwe hemel, evt. met witte wolkenplukken

Voorbereiding

Zoek op een heldere dag een bosrand op met aangrenzend een open vlakte, bijv een weide.
Ga met je rug naar het bos staan, met je voeten uit elkaar en stevig op de grond.
Adem diep in en weer uit en kijk rustig naar de lucht.
Maak je hoofd vrij, voel de warmte en neem het blauw in je op.

Bereiding

  1. Proef het blauw in je mond. Laat het even op je inwerken en laat daarna het blauw weer uit je mond stromen.
  2. Ga nog een keer stevig staan, met ontspannen armen, nek en rug. Misschien zelfs met je knieën een beetje gebogen en kijk dan naar het groen van de weide. Knijp je ogen tot spleetjes en doe ze open. Sper je ogen vervolgens wijd open en ga dan weer terug naar je normale gezichtsstand.

Wat zie je?

Wat voel je?

Waar in je lichaam?

Zijn de kleuren om je heen na dit kleuren eten al helderder dan voorheen?
Nee? Herhaal dan de stappen 1 en 2 net zol lang tot je de kleuren helderder ziet.

Synesthesie

“Het fenomeen dat bepaalde zintuigen met elkaar in verbinding stelt.”

 

Synesthesie is niet voor ieder mens zo maar van toepassing.
Niet alle mensen proeven meteen de kleuren of zien de geluiden.

Met een beetje oefenen en een juiste mix van de benodigde ingrediënten kan jij ook een kleurenbad nemen en en met nog meer oefenen kan je kleuren eten en jezelf opkikkeren.

Daarom gaf ik jou mijn recept.

0 reacties

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *