Witte Wieven - schilderij - copyright Irka Stachiw

Kleuren in de ziel

Witte Wieven fase 1 - copywright Irka Stachiw

Witte Wieven fase 1 – copywright Irka Stachiw

Wat in mijn ziel doet deze kleuren op t doek verschijnen?
De kleuren citroen geel, kobalt blauw, en vermiljoen rood.
Waarom pakken mijn handen de tubes met deze kleuren?
In welke stemming ben ik?
In welk landschap vertoef ik?

Schilderen in Spanje

BB Puur Natuur Jalon

BB Puur Natuur Jalon

Ik zit in de achtertuin van B&B Puur Natuur, Jalon, Vall de Pop, Spanje.
Het is januari, een frisse, winderige dag met eindelijk een beetje zon.
Daarvoor was ik gekomen.
Voor de Spanjaarden hier is het een koude dag. Ook ik vind het koud en toch ga ik in dikke trui en met een lange onderbroek onder mijn schildersbroek buiten schilderen.

Veldezel

Om mijn aluminium veldezeltje niet weg te laten waaien heb ik een grote boodschappentas gevuld met mijn tubes verf, schildersmessen, spalters en een plastic fles met regenwater aan de ezel vast gebonden en met mijn  knieën gedrukt tegen de zijpoten zorg ik ervoor dat het doek niet in mijn gezicht waait.

Painting in Residence

Het is mijn 4e doek dat ik tijdens deze painting-in-residence periode in deze omstandigheden opzet. Steeds een andere windrichting kiezend, met het uitzicht op de bergen rondom Vall de Pop. En er steeds voor zorgend dat mijn doek niet pal op de wind staat.

Afronden

Ik weet niet zo goed wat ik met dit schilderij in de eerste fase aan moet en besluit het thuis, in Nederland, weer op te pakken en af te ronden.

Facebook

Witte Wieven fase 2 - copywright Irka Stachiw

Witte Wieven fase 2 – copywright Irka Stachiw

Thuis, aangevuurd door mijn Facebook fans (zij krijgen een kunstkaart van dit schilderij) krijgt het landschap langzaam vorm en komt een figuur te voorschijn.

Dat wat in mijn ziel leefde, mij voor ogen zweefde, de stemming van het landschap, de indrukken die ik heb opgedaan, zijn te voorschijn gekomen in het schilderij Wolkenvrouw.

Spel

Misschien heeft het spelletje om gezichten of dieren of andere figuren in wolken te ontdekken mij wel geholpen bij het tot verschijning laten komen van dit Witte Wijf. Waar tovert jouw fantasie dieren en andere figuren te voorschijn?

0 reacties

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *