Uitsnede jaarplanning 2013

Focus, flow

en planning

Jaarplan 2013 copyright Irka Stachiw

Jaarplan 2013 copyright Irka Stachiw

Via het 90-dagen plan van Michael Port en het je-eigen-merk-vinden-spel van Holly Chantal naar een eigen jaarplan en -planning voor het nieuwe jaar om en gefocust te blijven en flow te kunnen ervaren. Dat was mijn inzet aan het begin van dat jaar.

Lineair

Natuurlijk ken ik de keurige lineaire jaarplannen met bijbehorende planning, die vaak niet meer op een A4 passen. Er zijn ook beslist veel voorbeelden en sjablonen van internet te downloaden. Ik heb alleen een heel piep klein probleempje:

“ik word gestrest van lijsten”

Jaarplanning - sjabl - copyright Irka Stachiw

Jaarplanning – sjabl – copyright Irka Stachiw

sterker nog ik word er door verlamd en mijn creativiteit en altijd borrelende bron van ideetjes en plannetjes vallen ter plekke stil.

Dat is te veel van dat waar ik regelmatig behoefte aan heb:
structuur, houvast, focus.

Jaarplanning

Begin 2012 ontwikkelde ik een andere vorm voor  mijn jaarplanning en kwam terecht bij mijn eigen mandala, mijn eigen yin-yang symbool. En mijn jaarplan maakte ik op een vouwblaadje ….

Mandala

Begin dit jaar heb ik een “sjabloon” van de mandala gemaakt en vulde daarop mijn planning in voor 2013. Tamelijk ambitieus. Beide plaatjes hangen op mijn prikbord en

Jaarplanning 2013 volledig copyright Irka Stachiw

Jaarplanning 2013 volledig copyright Irka Stachiw

de kunst vanaf nu is om me te focussen op dat wat ik me vooraf heb voorgenomen en me niet te veel (af) te laten leiden door nieuwe plannen en ideeën en binnen de bedding van mijn stroom te blijven.

Meanderen

Eh … een beetje meanderen mag toch wel ? … er zijn nl al veranderingen …

 

0 reacties

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *