Doorgang - schilderij - copyright Irka Stachiw

Een doorgang vinden

Spanje

Het mooie van al tien jaar naar dezelfde streek in Spanje, Costa Blanca omgeving Javea, gaan, is voor mij dat ik steeds meer het gewone leven te horen en te zien krijg. En door mijn steenkolen Spaans bij te houden en met de Spanjaarden te oefenen kom ik meer te weten over de streek en haar natuur.

Afdrukken everzwijnen

Afdrukken everzwijnen

Droogte

Door de jarenlang aanhoudende droogte in het gebied komen de door alle nieuwbouw naar hogere gedeelten verdreven dieren naar beneden op zoek naar water en voeding. Zo knagen de eekhoorns irrigatiesystemen open en baggeren de everzwijnen al wroetend door de jonge aanplant van de eko boerderijen.

Everzwijnen

Ze springen een meter omhoog, de wilde zwijnen, uit een verwaarloosd stuk groen om ‘s nachts door de tuin te kunnen banjeren van het huisje wat wij al een paar jaar achter elkaar huren vanwege de rust en het groen er omheen.

Ze waren op zoek naar water en voedsel en ook hier werd het irrigatiesysteem geruïneerd.

Lantana

Lantana

Lantana’s

Zo werden de laatste lantana struiken uit de grond getrokken. Want dan kan je goed bij de diertjes die rondom de wortels leven.

Hek

En vervolgens breek je als groot everzwijn door het hek heen om een doorgang te vinden naar de straat op zoek naar nog meer water en voedsel en de verderop gelegen groenstrook.

Schilderen

Weg rust om verder te gaan aan het schilderij, dat later “Doorgang” ging heten.

Wél een avontuur erbij 😀

0 reacties

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *