Campos de Jalon - schilderij - copyright Irka Stachiw

De Jalon vallei

in de vroege herfst

De eerste streken werden gezet op een stuk van een rol schilderslinnen, met rode oker gegrond, in Jalon, Costa Blanca, Spanje.

In september is de Jalon vallei vol met rijpende druiven en door en door verwarmd door de zomer hitte. Het knispert en zindert en ruikt zelfs nog warm, nu de temperatuur naar iets menselijker hoogte is gedaald. De rode aarde wordt steeds meer zichtbaar onder de intens blauwe lucht, nog gekroond met het geel en oranje en vale groen van struiken en bomen.

Bedrijvigheid

Er is veel bedrijvigheid in de vallei. Op kleine tractoren worden de druiven in grote zwarte plastic manden naar de coöperativa gebracht om geperst te worden.

Mijn handen pakken gele oker, permanent geel, citroen geel, indigo blauw en ultramarijn blauw om de stemming en de indrukken te vangen.

Ik zal 4 doeken nodig hebben om de indrukken hier in Jalon te verwerken.

Verder trekken

Mijn verblijf zit erop, ik trek verder naar Javea aan de Middellandse zeekust.
Daar in een huisje in moderne moslim bouwstijl in een kom iets uit de kust tussen andere op zichzelf staande huizen, ook hier de nog zinderende zon, breng ik het schilderij tot zover als ik hier kan komen.

Thuis eerst laten opspannen en dan nog kijken wat het schilderij nodig heeft om in balans te zijn en haar 1000 verhalen te kunnen vertellen.

En oppassen dat ik Nederland niet verwerk in het schilderij Campos de Jalon ….

 

0 reacties

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *