Irka 2010 Frankrijk

Beeldtaal, voors en tegens

Ik ben gek op sms-en en whatsapp-en.
Heerlijk even snel een gedachte delen, iets vragen, iemand bemoedigen, berichtje uit het buitenland sturen.

Nu nog leuker met emoji – lieve, schattige, handige en humoristische icoontjes.

Voorbeeld

Twee voorbeelden van mijn berichten met emoji:

Beeldtaal in emoji

Beeldtaal in emoji

 

 

 

 

 

 

 

Naast het feit dat jij wellicht de plaatjes niet op je mobiel kunt downloaden zie ik ook een andere kleine uitdaging. Want wat “lees” jij bij 1) en 2) ?*

Verhaal

En zo kom ik bij een mooi verhaal uit “De Ketellapper van Tamlacht”: De geleerdendag.

Want in dit verhaal wordt de laatste strijd gestreden tussen een heel bekende geleerde (G) en kampioen filosoof in de wereld, Ierland uitgezonderd, met de zoon van een appelkoopman (Z) en de onwetendste man van heel Ierland. Het gaat om het wereldkampioenschap Wijsheid en er mag alleen gebarentaal gebruikt worden tijdens dit kampioenschap.

Gebarentaal

Zo komen G en Z op zekere dag tegenover elkaar te staan omringd door veel en belangrijk volk. De strijd vangt aan en tijdens hun “gesprek” steekt G een rode aardbei omhoog, Z antwoordt door een groene kruisbes omhoog te houden. G laat daarop een appel zien en op zijn beurt laat Z dan een brood zien waarmee G tenslotte knock-out gegooid wordt.

G geeft zich gewonnen en verklaart bovenstaand gedeelte als volgt: de aardbei betekent dat het leven zoet is, de kruisbes dat het leven beter wordt als door het zoet de juiste hoeveelheid zuur gemengd wordt. Een appel is het eerste en natuurlijke voedsel voor de mens, het brood is de stut van het leven.

Verklaring

Later als G met schande overladen zich stilletjes heeft teruggetrokken geeft de nieuwe kampioen Z zijn verklaring: de aardbei betekende dat G niets om Z gaf en met de kruisbes maakte Z duidelijk dat hij niets om al die geleerdheid gaf. De appel was om in te wrijven dat Z maar een zoon van een appelkoopman was en het brood werd omhoog gehouden om duidelijk te maken dat als er geen betere manieren door G vertoond zouden worden zijn hersenen ermee ingegooid zouden worden. Zoals tenslotte geschiedde .

De moraal van dit verhaal?

emoji engeltje

emoji engeltje

 

 

 

 

 

*Mijn gedachte bij 1 was): ik voel me een tikkeltje onzeker bij het delen van de emoji app, vind de plaatjes erg leuk, dus doe ik nu even toch wat ik in gedachten had. Laat de “wind” maar komen. Mijn gedachte bij 2 was): goede reis en bel je even als je thuis bent aangekomen.

0 reacties

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *