Vlinder - schilderij - copyright Irka Stachiw

Als vlinder overwinteren

In Spanje

Deze winter gingen we voor het eerst overwinteren in Spanje. Drie weken, eind januari, in Calpe/Costa Blanca. Ik had me erg verheugd op warmte, zon, blauwe lucht en veel kleur. Dat viel tegen. Er waren een paar dagen zon en het was twee dagen 17 graden en er was blauwe lucht. In het begin.

Mist en regen

Het werd langzaam maar zeker kouder, de nachttemperatuur zakte naar -1 en overdag bleef het kwik steken op 6 graden. Er kwam mist en regen en tenslotte bleven er donkergrijze luchten over. Gelukkig had ik toch mijn (dunne) winterjas meegenomen!
De laatste dag was weer goed.

Voorbereiding

Irka in Calpe I

Irka in Calpe I

Ik had me van te voren afgevraagd hoe ik tijdens die drie weken zou kunnen schilderen en beeldhouwen. We zouden vliegen dus veel gewicht kon niet mee. En daarmee viel beeldhouwen af. Verf wilde ik niet meenemen, ook omdat ik geklieder voorzag in een gehuurd huisje. Er gingen in water oplosbare acrylstiften mee en een gedeelte van een behangrol. En een schetsblok.

Werken in residence

Oefenen oefenen oefenen

Oefenen oefenen oefenen

Eerst maar eens wennen aan de stiften
en dus het blokje en de fijnere stiften meegenomen op onze wandeltocht(jes) .

 

Het aanvullend werken met spons en zeewater gaf veel pret.

Het werd tijd om een stuk van de behangrol buiten op het terras op de muur te hangen (afplaktape hadden we gevonden in een Chinese allerhandewinkel).
In grote slagen met de dikke acrylstiften was een opzet snel gemaakt.

Aanpassen

Vlinder fase 3

Vlinder fase 3

En toen viel het weer tegen. Het werd koud en nat en ik wilde schilderen…

Het zonnescherm kon als regenafdakje voor mijn schilderij in wording naar beneden worden gerold.
Pastelkrijt werd gekocht in een echte schilderspullen winkel in Altea.
Dikke jas werd aangetrokken en zo kon ik een aantal dagen een half uurtje verder werken.

Vlinder fase 4

Vlinder fase 4

De uiteindelijke afronding van Vlinder vond plaats in mijn atelier.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0 reacties

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *