Mist - schilderij - copyright Irka Stachiw

3 weken overwinteren

aan de Costa Blanca

Verwacht:
zon en warmte en inspiratie

Ontvangen:
zon, warmte, mist, echte kou, stevige wind, heftige regen en inspiratie

Meegenomen:
een klein schilderij: Mist

Thuis

Dit jaar blijven we thuis en heb ik de kans de grote verschillen van dag tot dag te beleven, deze herfst.

Een paar dagen is het buiten grijs met mist of miezer en laaghangende bewolking, de donkere silhouetten van de steeds kaler wordende bomen scherp afgetekend tegen de valer wordende kleuren en dat vreemd heldere groene gras.

Laagstaande zon

En dan op een andere dag de laagstaande zon aan de lichtblauwe hemel met veegjes wolken. Het schuin vallende licht brengt een geel bebladerde beuk tot leven: het lijkt wel goud. En wandelend rondom mijn atelier zie ik onderweg steeds meer goud bebladerde bomen die de zon in het rond weerkaatsen en ik straal mee.

Stilte

Ik voel mij een gezegend mens: terwijl het in de wereld stormt en raast, werk ik in alle rust aan mijn schilderijen en heb de ruimte om in stilte te wachten en te vertrouwen op wat er te voorschijn wil komen op doek en papier.

Levensverhalen

Soms wordt de stilte zeer welkom onderbroken door bezoekers die hun levensverhalen en hun indrukken bij mijn schilderijen met mij komen delen, zoals een oud-leraar wiskunde, een collega uit een vorig werkleven en een collega kunstenaar de afgelopen weken deden. Brandstof voor mijn ziel.

0 reacties

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *